Meni
Košarica

Pustolovski park za srednjo šolo

Različne težavnosti v parku

Proge v parku so razdeljena po barvah. Za srednje šole so primerne proge naslednjih barv: zelena, modra, rdeča, oranžna in zlata. Vsaka ima svojo zahtevnost in različne višine. Park ponuja kar nekaj slovenskih presežnikov. Pustolovski park Geoss je največji tovrstni park v Sloveniji, oranžna proga s svojo težavnostjo je postala prepoznavna vsem obiskovalcem, saj vključuje element tarzan, ki je edinstven v Sloveniji in povzroči sproščanje adrenalina res vsakomur, ki se jo loti.
Zlata proga pa s svojo višino, kar 25 m od tal, izstopa izven povprečja višin prog pustolovskih parkov. Raznolikost plezalnih elementov in pestra razporeditev prog pušča pozitivne odzive vseh obiskovalcev. Verjetno smo zato najbolj priljubljen pustolovski park v Sloveniji.

PLEZANJE V PARKU

Pred samim pričetkom plezanja v parku, morajo vsi obiskovalci najprej na šolski poligon. Na šolskem poligonu inštruktor skupini razloži pravila uporabe parka. Nato praktično pokaže vse elemente vpenjanja varnostnih vponk in škripca za vožnjo po jeklenici. Vsak od obiskovalcev mora nato na tem šolskem poligonu praktično demonstrirat, ali je pravilno razumel razložena pravila. Šele nato lahko prične s plezanjem po progah v parku.

Naši inštruktorji pa nato na samih progah preverjajo, če ti otroci ta pravila tudi upoštevajo. Pri preverjanju pravil smo strogi in dosledni, saj je osnovno pravilo v parku, da je najprej varnost, nato zabava. Če se dogodi, da kateri od obiskovalcev ne upošteva pravil, ga seveda inštruktor opozori, ko pa ugotovi, da se neupoštevanje nadaljuje, se obiskovalcu odvzame pas in ne more več nadaljevati s samim plezanjem.

Cena po učencu je 18 eur.

Alt

POZITIVNI VIDIKI PLEZANJA V PARKU

Obiskovalci v parku med premagovanjem plezalnih elementov razvijajo motorične spretnosti, opravljajo aktivnosti in so ves čas v naravi. Park je v celoti nameščen med rastočimi drevesi v gozdu. To pomeni, da obiskovalci plezajo v senci, na svežem gozdnem zraku. Dokazano je, da aktivnost in gozd oba znižujeta stres, povečujeta zadovoljstvo in posledično koristita zdravju. Dandanes pa je naš park resnično ena redkih aktivnosti otrok, ki jim vsaj za čas plezanja, odstrani uporabo elektronskih naprav in na ta način spočije možgane.

PRIPRAVA IN VARNOST

Za obisk pustolovskega parka ni potrebna posebna predpriprava, fizična pripravljenost ali gibalne spretnosti. Vsi obiskovalci so pri izvajanju vaj varovani. Varovalna oprema in varnostni sistemi so certificirani po direktivah evropskih standardov za pustolovske parke. Obiskovalci poskrbite za primerno obutev in športna oblačila. Obutev naj ne bo odprta, ali ohlapna. Zaželeno je, da je lahka in športna in se dobro prilega stopalu. Nekatere proge, predvsem težje, zahtevajo veliko pomoči nog pri plezanju.
Za prijetno, predvsem pa varno, doživetje pustolovskega parka poskrbijo izkušeni inštruktorji.

RAZLIČNE MOŽNOSTI AKTIVNOSTI V PARKU IN OKOLICI:

Park lahko istočasno sprejme do 130 oseb. To pomeni, da lahko teh 130 oseb istočasno pleza in uživa v pustolovščinah parka tudi, če to niso učenci/dijaki iste šole, oziroma so skupine v parku različnih starosti. Za šole, ki imajo večje število učencev lahko pripravimo tudi aktivnosti izven samega parka.

Te aktivnosti pa so naslednje:

Delavnica z lovcem:
Lovec popelje skupino v gozd z željo, da jim obrazloži gozd skozi oči lovca. Delavnica se prilagodi glede na starost učencev in številčnosti skupine. Podajanje znanja in izkušen lovca se prilagodi zanimanju in znanju skupine. Teme o katerih se na delavnici govori pa so: zgodovina lovstva, namen lovstva nekoč in danes, organizacija Slovenskega lovstva, naravovarstvo in skrb za ohranjanje številčnosti živalskih vrst, izdelava in namen lovskih naprav (krmišča, preže, poti...), biotehnični posegi lovcev (krmne njive, grmovne meje...), prosto živeče živali v Sloveniji (širitev, ogroženost, bolezni...), gojitev divjadi, gospodarski vidik lovstva, škode in koristi ( z vidika živalstva in z vidika človeka-lovca), lov (orožje?), lovec in pes (kinologija), izobraževanje in pridobivanje praktičnih znanj, lovska kultura in običaji,...

Delavnica je primerna za skupine do 40 oseb. Traja pa nekje od 1 do 1,5 ure.

Lokostrelstvo:
Izkušena ekipa lokostrelcev na lokaciji, ki je izven parka na travniku, pred samim streljanjem z lokom obrazloži pravilno ravnanje z lokom. Skupini praktično prikaže pravilno držo loka, vpenjanje puščice in pravilno tehniko napenjanja in streljanja z lokom. Ves čas je poudarek na varnem upravljanju s tem strelnim orožjem. Strelci na ta način spoznajo lok in njegovo uporabo. Pridobijo znanje za upravljanje s šolskim lokom. Loki so primerni tako za levičarje, kot desničarje.

Velikost skupine do 40 oseb. Delavnica traja nekje 40 minut (osnovna delavnica), pa vse do 1,5 ure (zahtevnejša delavnica).

Pohod različnih dolžin:

Z vasi Slivna lahko izvedete pohod po različnih poteh, oz. na različne končne točke.
Pohod okrog Slivne zahteva nekje 3,5 ure hoda, ni zahteven in poteka pretežno po gozdnih poteh. Gre za krožno pot okoli našega hriba z najvišjo točko Pivkelj.
Pohod na Zg. Slivno vam bo vzel nekje 1,5 - 2 uri časa in vas popelje po gozdni asfaltirani poti vse do cerkvice Sv. Neže, kjer je lep razgled na vzhodni del Slovenije.

Vse te pohode običajno predlagamo za morebitne kombinacije z aktivnostmi v parku. Za tiste, ki niso željni adrenalina, za kombinacijo izvedb aktivnosti večjih skupin in podobno.


Vedno pa lahko pripravimo tudi aktivnosti, ki so povsem individualno pripravljena po potrebah in zahtevah same šole.

Za več informacij, najavo in oblikovanje ponudbe samo za vaše potrebe smo vam na voljo na info@pustolovski-park-geoss.si ali na 030 332 332.

Model: vrednostni-bon
Bon v želeni vrednosti je namenjen tistim, ki želijo podariti našo pustolovščino, izbiro produkta pa prepustijo prejemniku bona. Prejemnik bona bo na ta način lahko sam izbiral med celotno našo ponudbo in prejel najljubše darilo...
poljubna vrednost
Prikazujem 1 do 1 od 1 (1 strani)

Vključuje

Oprema za plezanje v parku (varnostni pas z dvema varnostnima vponkama in škripcem za vožnjo po jeklenici).
Teoretično in praktično izobraževanje uporabe parka na šolskem poligonu.
Nadzor s strani inštruktorjev po posameznih progah.

Dodatni podatki

Minimalna starost: 4 leta.
Kapaciteta parka: 130 oseb.
Čas trajanja: od 2 do 4 ure (odvisno od starosti otrok).