Meni
Košarica
Doživetja za šole in vrtce
Alt

Pustolovski park Geoss je največji pustolovski park v Sloveniji in lahko sprejme do 130 oseb naenkrat. Doživetje običajno traja 4 ure, lahko pa razdelimo skupino na več manjših in istočasno sprejmemo tudi večje skupine učencev.

Iz primerov dobre prakse lahko povemo, da je obisk parka odlična priložnost za združitev športnih aktivnosti s skupinsko dinamiko razredov in drugih skupin. Otroci so pri nas v naravnem okolju, na svežem zraku, obdani z vrstniki, pripravljeni na nove pustolovščine, hkrati pa pod budnim nadzorom naših inštruktorjev in lastnih spremljevalcev.

V parku je na voljo sedem plezalnih poti različnih težavnostnih stopenj. Na različnih višinah (od 1 do 25 m od tal) je razporejenih 97 plezalnih elementov, ki vključujejo več kot 200 metrov spustov (zip-line). Najlažja težavnostna stopnja je primerna za otroke od četrtega leta dalje. Vsak udeleženec pa izbere sebi primerno težavnostno stopnjo.

PRIPRAVA IN VARNOST

Za obisk pustolovskega parka ni potrebna posebna predpriprava, fizična pripravljenost ali gibalne spretnosti. Vsi obiskovalci so pri izvajanju vaj varovani. Varovalna oprema in varnostni sistemi so certificirani in po direktivah evropskih standardov za pustolovske parke. Za prijetno, predvsem pa varno, doživetje pustolovskega parka poskrbijo izkušeni inštruktorji, obiskovalci pa poskrbite za primerno obutev in športna oblačila.
RAZLIČNE MOŽNOSTI AKTIVNOSTI V PARKU IN OKOLICI:


Vrtčevske skupine - plezanje v parku in gozdna učna pot

Za vrtčevske skupine sta v našem parku primerni 2 progi (bela in rumena), ki sprejmeta istočasno 25 otrok. Zato smo pripravili dodatno aktivnost, ki poskrbi za dodatno popestritev in vključuje tudi našo gozdno gibalnico, ki je namenjena otrokom do 7. leta starosti. Progi sta povsem začetni, od tal umaknjeni do največ 1,8m, a zelo razgibani z domiselnimi preprekami, da otrokom popestrijo plezanje po njih. Na progi sami so prisotni inštruktorji, ki jih skupaj s spremljajočimi vzgojitelji opazujejo, jim pomagajo in opogumljajo, da sami preplezajo progi.
Pred ali po plezanju v parku pa se skupina odpravi v gozd, kjer jim naš animator pokaže kotičke, kjer spijo srnice, in druge živali gozda. V gozdu imamo tudi gozdno čutno pot, ki je del tega sprehoda. Vračamo se preko travnika, kjer otroke seznanimo z travniškimi živalcami in rastlinjem. Sprehod pa se vrne v gibalnico v parku, kjer otroci spoznavajo gibalniške skrivnosti, skrite v sami gibalnici. Celotni program parka in gozdnega sprehod z gibalnico skupa traja nekje 3 ure.
Če je skupina večja od 25 otrok, se jo razdeli v dve manjši, a nobena ne sme presegati 25 otrok (maksimalna kapaciteta je tako 50 vrtčevskih otrok). Preko celotnega dneva se lahko tak program večkrat ponovi, kar posledično pomeni, da lahko isti dan izpeljemo dve skupini do največ 50 otrok.

Gibalnica za najmlajše-primerno za vrtčevske skupine

Poleg osnovnih prog v parku se lahko otroci do 7 let gibajo tudi v naši Gibalnici.

Dodatno za 3. triado in srednje šole

Spust po orjaški jeklenici v skupni dolžini 915 m. Cena na osebo je 5 EUR, a velja samo ob nakupu vstopnice za Pustolovski park Geoss.

Sprehajalne poti v bližini

Označena sprehajalna pot okrog Slivne vas popelje mimo geometrijskega središča cerkve Sv. Neže na Zg. Slivni s prekrasnim razgledom. Celotna trasa vam bo vzela približno 3 ure, saj je dolga 9 km. Lahko se odpravite tudi na pohod do Vač (približno 2 km) in si pogledate povečano kopija Vaške situle, božji grob, morsko obalo in druge znamenitosti Vač.


Druge športne aktivnosti

V okolici parka se porajajo tudi možnosti za dodatne brezplačne športne aktivnosti. Imamo veliko nogometno travnato igrišče, označene planinske poti z različno dolžino hoje. Prav tako obstaja mnogo gozdnih poti, kjer je možno izvesti izobraževalno orientacijski tek/pohod. Po dogovoru lahko organiziramo tudi kmečke igre.

Vabimo vas, da nas z otroki/učenci/dijaki obiščete in se sami prepričate o vseh pozitivnih učinkih dneva preživetega med drevesnimi krošnjami. Pri nas lahko plezate v pustolovskem parku, po dogovoru, pa vam lahko pomagamo organizirati tudi celodnevno doživetje z različnimi aktivnostmi.

DOSTOP DO PARKA

Do parka je možen dostop v lastni režiji z avtom ali avtobusom ter kombinacija v sodelovanju s Slovenskimi železnicami. Za zadnjo možnost se lahko obrnete na Polonco Novak Trajkovič (izleti.skupine@slo-zeleznice.si, ali polonca.novak-trajkovic@slo-zeleznice.si ali 03 29 33 320) ter se dogovorite za prevoz z vlakom do Litije ter posebnim avtobusom od postaje v Litiji do Pustolovskega parka Geoss.Za več informacij, najavo in oblikovanje ponudbe samo za vaše potrebe smo vam na voljo na info@pustolovski-park-geoss.si ali na 030 332 332.Več o ponudbi za vrtce, osnovno šolo in srednjo šoloModel: Geoss-odrasli
Vstopnica za Pustolovski park Geoss za družino z dvema odraslima in enim otrokom. Vključuje vstop na vse proge z upoštevanjem starostne omejitve in omejitve višine...
50.00€
Brez DDV: 45.66€
Model: Geoss-odrasli
Vstopnica za Pustolovski park Geoss za družino z dvema staršema in dvema otrokoma. Vključuje vstop na vse proge z upoštevanjem starostne omejitve in omejitve višine...
64.00€
Brez DDV: 58.45€
Model: vrednostni-bon
Bon v želeni vrednosti je namenjen tistim, ki želijo podariti našo pustolovščino, izbiro produkta pa prepustijo prejemniku bona. Prejemnik bona bo na ta način lahko sam izbiral med celotno našo ponudbo in prejel najljubše darilo...
poljubna vrednost
Prikazujem 1 do 3 od 3 (1 strani)

Vključuje

Oprema za plezanje v parku (varnostni pas z dvema varnostnima vponkama in škripcem za vožnjo po jeklenici).
Teoretično in praktično izobraževanje uporabe parka na šolskem poligonu.
Nadzor s strani inštruktorjev po posameznih progah.

Dodatni podatki

Minimalna starost: 4 leta.
Kapaciteta parka: 130 oseb.
Čas trajanja: od 2 do 4 ure (odvisno od starosti otrok).